วันอาทิตย์ที่ 17 พฤษภาคม พ.ศ. 2558

พอแต่ฝนตกกบฮ่อง
น้ำนองเต็มนาทง
พาใบไม้แตกใบโป่ง
หน่อไม้ออกแหนง
เบิดแล่วแล้งลาบาย
บ้าย...บาย ฮอนอกอั่ง
ถ่าฝนถั่งให้ดินซื่น
กะลงไถดอกฮุดนา
ฟ่าวซำรอเตรียมไว่ถ่่า
ต้นพริกต้นบักฮุ่ง
หัวกิงไค-บักเขียพร่อม
ไปปักไว่นำโพนนา
ใหญ่พอทันแนวกล้า
เก็บกินฮอดยามดำ
มันจังบ่ได้ซื่อ
ตลอดแล่วจนกล้าบั้ง
.
หน่าอาหารยามนี่
ฝนมาดอกฟ่าใหม่
ได้คุถังออกตีนบ้าน
หาหอยไว่มาทำกิน
ล้างสะอาดจนเกลี้ยงสิ้น
ต้มใส่หัวกิงไค
แอนด์ใส่บักขามพ่อม
สุกแล่วจังปลงลง
รอจนเย็นจิ้มหัวไว่
เต็มถ่วย....ถ่วยบักใหญ่
ย่างบักพริกหัวหอมไว่
เตรียมเครื่องใส่กัน
แล่วจังใส่ครกตำ
แหลกละเอียดได้ที่
ใส่หัวหอยลงคลุกเคล้า
เติมชูรสน้ำปลาร่า
ใส่ผักบั่วจักหน่อย
ใบหอมป้อมตามจักหน่อย
บ๊ะ...แซบอีหลีบ่แมนก้อย
เขาเอิ้นซุบบักหอย...ส่ะล่ะล่ะ
.
.

ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น